Sayonara September av Åsa EkströmÅsa Ekström
har hållit på länge. Hon har illustrerat mangahybriden Stall Norrsken (skriven av Noomi Hebert och Lena Ollmark). Hon har även illustrarat barnbokssviten Drakriddare (skriven av Jo Salmson). Likaså har Ekström gjort Lantis-häftet Hästtjejen och bidragit med serier i tidningar som Manga Mania, Larson och Shojo Stars. Inte nog med det...hon har varit assistent i en japansk serietecknarstudio och skapat ett frimärke åt posten 2008. Men det är först nu som hennes drömprojekt tagit fart.

Drömprojektet är mangan Sayonara September. Det är en manga som handlar om Alex. Hon flyttar till en ny stad för att studera på en serieskola. Där lär hon sig att tillvaron som blivande serietecknare är allt annat än okomplicerad. Alex hamnar i en värld av klassfester, relationsintriger och tecknarkramp.

Förlaget Kartago hävdar i sin marknadsföring att Sayonara September är den första riktiga svenska mangaserien som skapats med svenska förhållanden, miljöer och personer. Det är inte riktigt sant, vi får inte glömma fantastiska Kick Off! av Yokaj Studio. Däremot kan jag konstatera att Yokaj Studio inte längre är ensamma mästare på den svenska mangatronen. Nu har de fått konkurrens (som jag vet är välkommen). Både Kick Off! och Sayonara September ingjuter hopp om den svenska mangan.

Sayonara September är vältecknad och handlingen fyndig och underhållande. Det här är riktigt bra. Ett måste!

Rekommenderas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0