Hästtjejen av Åsa Ekström



Detta är ett så kallat Latis-häfte. Lantis-serien gjordes (och görs) som en reaktion på all storstadskultur som genomsyrar dagens mediasamhälle. Syftet med Lantis är att "ha en bred kvalitetsutgivning av såväl etablerade serieskapare som nya färska förmågor".

Lantis
-serien ges ut av Seriefrämjandet, och projektet leds av Jimmy Wallin och Torbjörn Andersson. Många är de svenska serietecknare som gjort ett Lantis-häfte. Några exempel är Henrik Lange, Johan Wanloo, Anneli Furmark, Åsa Grennvall, Knut Larsson, Daniel Ahlgren och Åsa Ekström.  
 
Åsa Ekström är en svensk serieskapare som tecknar i mangastil. Hon är hittills mest känd för serie/roman-hybriden Stall Norrsken som hon gjort tillsammans med Noomi Hebert och Lena Ollmark. Hon har dock hunnit med annat också, som att ha bidragit med serier i tidningar som Manga Mania, Larson och Shojo Stars.

Hela Lantis-serien är mycket läsvärd och Ekströms bidrag är inget undantag. Hästtjejen är vältecknad och har ett dramatiskt men underhållande manus. Den handlar om hur en ung kvinna köper ett hus med stall och gård på landet och samtidigt tänker tillbaka på sin barndom och sin inte helt enkla vänskap med skolans mobboffer "hästtjejen". Den finns även att läsa i sin helhet på Ekströms hemsida.

Hästtjejen rekommenderas, liksom hela Lantis-serien. Den passar de flesta åldrar (över 12) men jag tror vuxna får ut mest av dom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0