Rurouni Kenshin av Nobuhiro Watsuki


Denna manga finns än så länge bara på engelska. Den har däremot gått i den nu nedlagda svenska mangatidningen Shonen Jump.

Watsuki skapade succémangan Rurouni Kenshin jobbade Eiichiro Oda (One Piece) och Hiroyuki Takei (Shaman King) som hans assistenter innan de täljde guld med sina egna mangaserier.

Även om Rurouni Kenshin är Watsukis hittils mest populära manga har han även gjort succé med mangan Buso Renkin .

Rurouni Kenshin handlar om Himura Kenshin som är en före detta lönnmördare. Han har svurit på att aldrig döda igen och använder därför ett trubbigt svärd. Kenshin längtar efter ett stillsamt liv i en dojo som drivs av Kaoru, ev kvinnlig instruktör i svärdskonst. Givetvis dyker det hela tiden upp gamla fiender som vill göra upp och Kenshin blir motvilligt indragen i diverse intriger kring politik, maktkamp och opium. Mangan utspelar sig i Japan 1878.

Trots att huvudpersonerna inte existerat på riktigt vävs riktiga händelser och personer in i handlingen. Vilket ger mangan en känsla av realism som liknande serier, t.ex. Samurai Deeper Kyo av Akimine Kamijyo saknar. Alla karaktärer är väl skildrade som mångdimensionerade människor av kött och blod. Dessutom är den vältecknad.

Den är komplett i 28 delar och den rekommenderade åldern är från 15.

Mangan rekommenderas.


Kommentarer
Postat av: Andre

En fantastisk manga, även animen är guld värd.

2008-03-20 @ 09:30:43
URL: http://alindholm.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0