Shaman King av Hiroyuki Takei

image99

Shaman King är en enormt populär manga som skördat stora framgångar i Japan och USA. Nu har Hiroyuki Takeis succé kommit på svenska i pocketform och planeras bli 32 volymer. Det är dock inte första gången Shaman King ses i svensk språkdräkt. Den har funnits i Sverige som del i tidningen Shonen Jump.

Shaman King handlar om den unge Manta. Utbytesstudenten Yoh Asakura börjar i samma skolklass som Manta och blir mot Mantas vilja en god vän. Yoh är dock inte som andra skolelever. Han är Shaman och är således ett medium för de döda. Som följeslagare har han den sedan 600 år döde samurajen Amidamaru. Yohs mål är att bli Shaman King; kung över shamanerna. Vägen dit är dock snårig och fylld av äventyr.

Det är lätt att förstå varför Shaman King tagit världen med storm. Det är ett fantasifyllt underhållande äventyr vi läsare bjuds på som lämpar sig för 12-åringar och uppåt. Att teckningarna dessutom är välgjorda ökar bokens sympatiska intryck. Det är mycket god underhållning och har sin plats på varje välsorterat bibliotek.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0