Mangabibliotekarien flyttar och byter namn

Tiderna förändras! Och jag med dom. Det var hög tid att skapa en snyggare sida utan reklam. Dessutom var det hög tid att kombinera denna sida med denna bloggs syster seriebibliotekarien. Det blir också ett namnbyte till seriebibliotekarien. Detta eftersom manga ju faktiskt är en del inom kategorien serier. På det här sättet kan jag titta närmare på allt. Dock kommer manga fortsättningsvis att ha ett huvudfokus.

Upplägget kommer alltså att vara likartat men utan reklam och snyggare. Hoppas jag.

Vi ses på:
http://www.seriebibliotekarien.com/

Suzuka av Kouji SeoFöljande manga finns än så länge bara på engelska.

Kouji Seo är kanske mest känd för sina så kallade haremmangaserier som Princess Lucia, A Town Where You Live och Suzuka. En haremmanga handlar oftast om en ung man som av olika orsaker får en massa sexiga kvinnor runt omkring sig. Oftast brukar även dessa haremmangaserier innehålla ecchi, d.v.s en hel del naket, dock i avsaknad av pornografiska inslag.

Suzuka är en typisk haremmanga med inslag av Ecchi. Den handlar om Yamato som flyttar till sin fasters kvinno-hotell/Spa. Han ska jobba deltid där samtidigt som han ska gå i skolan. Yamato blir omedelbart attraherad av sin granne Suzuka, en friidrottsstjärna.

Enorma bröst brukar vara ett vanligt inslag i ecchiserier. Dock brukar det inte vara vanligt att bröstvårtorna ritas ut. Här förekommer det dock. Upprepade gånger. Överhuvudtaget går Kouji Seo längre erotiskt sett än vad som är vanligt i en ecchi. Det är ganska grovt och otroligt sexistiskt. Dessvärre är det heller inte så värst underhållande. Det är den här typen av manga som ger hela mangagenren dåligt rykte. Det här är inte bra alls. 

Rekommenderas inte

Mjau 2 av Natalia BatistaDetta är den andra av fyra delar i Natalia Batistas barnmanga om katterna Ville och Vanilj. Jag var positivt överraskad över Mjau 1 som visade sig vara en mycket bra barnserie. Något vi inte är bortskämda med (många serier är för 11-åringar och uppåt. Sällan för de yngre).

Här fortsätter mangan i samma stil som i första delen. Vi får följa Ville och Vaniljs eskapader. Här får vi läsare bland annat se när Vanilj för första gången upplever glädjen i att vara utomhus medan Ville klättrar för högt upp och blir rädd.

Det som skiljer Mjau 2 åt från Mjau 1 är att det här är något högre tempo. Detta eftersom karaktärerna redan är etablerade, vilket första delen gick ut på. Vilket bara är bra. Därtill är serien mycket välberättad och vältecknad. Jag tycker särskilt om berättarsättet att teckna katterna som förmänskligade djur då de är ensamma men som katter då deras matte dyker upp.

Mjau-serien fortsätter hålla hög klass och detta är mer eller mindre ett måste bland landets alla bibliotek.

Rekommenderas.

Serieblaskan nr 2Nu har äntligen andra nummret av nya tidskriften Serieblaskan utkommit. den blev något försenad men den som väntar på något gott...

Tidskriften har ändrat utseende något sedan första nummret. Volymen har ökat från 40 till 52 sidor. Vdessutom har formatet på själva tidningen blivit större. Jag finner dessa ändringar vara lyckade och tidningen har blivit mycket bättre än första nummret (som också var läsvärt). Även innehållet är ännu mera läsvärt. Fast det är lätt för mig att tycka så eftersom jag numera medverkar i tidskriften. Jag är alltså långt ifrån objektiv.

Min medverkan i detta nummer har varit ganska stort, jag har skrivit en artikel om Osamu Tezuka, en annan om mangautgivningen i Sverige. Vidare har jag skrivit om den amerikanska superhjälten Green Arrow och om hur det amerikanska wrestlingförbundet WWE satsar på en serietidning. En majoritet av serienyheterna kommer även från mitt tangentbord. Dessutom skrev jag om Asterix 50-årsdag samt en artikel om mangadockteatern Meja i spökjägarnas sal. Dessutom recenserar jag En hyllning till kungen av pop, Mjau! 1 och Inkalen

Så givetvis tycker jag tidningen är bra och har sin givna plats på varje bibliotek.

Rekommenderas förstås.

Mangabibliotekarien i poddradioJag har tidigare skrivit om Yokaj Studios fantastiska initiativ att starta poddradiosändningar. Det kan ni läsa om här. I denna månadsspecial av deras poddradiosändningar finns en intervju med mig. Lyssna gärna på det. Det kan ni göra här.

RSS 2.0