Mjau! av Natalia BatistaÄntligen en ny barnserie. Bra barnserier är vi inte bortskämda med. De flesta serier riktar sig gentemot barn från 12 år, sällan under. Bamse av Rune Andréasson är ett bra undantag. Men nu har då äntligen en ny barnserie kommit. I mangadräkt dessutom!

Mjau! är en nyskriven barnmanga och handlar om en hemlös kattunge. Han blir upphittad av en kvinna som tar honom med sig hem och döper honom till Ville. I hemmet finns även katten Vanilj. Eftersom Vanilj är en innekatt och Ville en utekatt skiljer sig deras personligheter rejält från varandra. Ville tycker om att klösa på soffan medan Vanilj hellre leker med leksaksmöss i flera timmar.

Natalia Batista gör sin officiella bokdebut med Mjau!. Fast inofficiellt har hon redan debuterat med egenutgivna A song for Elise. Den mangan ska för övrigt ges ut i Tyskland av Tokyopop

Läser man både A song for Elise och Maju! inser man Batistas storhet. Dessa serier skiljer sig rejält från varandra och man skulle inte tro att dom kommer från samma penna. Även teckningsstilen skiljer sig åt, trots att bägge är tecknade i den så kallade mangastilen. Teckningarna i Maju! är betydligt gulligare och mer barnanpassade. Vilket också visar på Batistas skicklighet. Hon tecknar i den mangastil som passar historien bäst.

 Men oavsett jämförelser står Maju! på egna ben. Den passar målgruppen väl utan att vara för mesig som vissa barnberättelser kan bli. Det här är helt enkelt mycket bra!

Mjau! beräknas utkomma i fyra delar.
Dess primära målgrupp är barn mellan 6 och 9 år.
Rekommenderas varmt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0