Kinnikuman av YudetamagoDenna manga finns än så länge bara på engelska. Idag är den dessutom svår att komma över.

Ordet yudetamago betyder egentligen kokt ägg. Yudetamago är också en pseudenym bestående av manusförfattaren Takashi Shimada och tecknaren Yoshinori Nakai. Tillsammans ligger de bakom de populära mangaserierna Kinnikuman, Ultimate Muscle, och Tatakae!! Ramenman.

Kinnikuman är komplett i 36 volymer. Den har även adapterats som anime (7 filmer och 2 tv-serier). Det har även adapterats till hela 12 TV-spel. Under 1980-talet fanns det också hur många leksaker som helst.

Mangan handlar om den misslyckade superhjälten King Muscle. Då alla superhjältar av olika orsaker är borta blir regeringen tvungen att söka hjälp av denne klumpige superhjälte (som får sina krafter av vitlök). I början var mangan en parodi på superhjältar men började sakta men säkert istället bli en parodi på det närligande områden wrestling.

Jag är en stor fantast av både superhjältar och wrestling. Men att parodiera dessa genrer, som är så pass roliga och självparodierande i sig, är svårt. Jag tycker heller inte att Yudetamago lyckas med detta. Både manuset och teckningarna är fyllda av löjlig slap-stick som i alla fall inte underhåller mig. Detta är helt enkelt fruktansvärt dåligt.

Det kan vara kul att veta att King Muscles son, Kid Muscle, är huvudpersonen i Ultimate Muscle.

Rekommenderas inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0