Addicted to Curry av Kazuki FunatsuDenna manga finns än så länge bara på engelska.

Kazuki Funatsu gjorde sin mangadebut med Jet Black Lemnear. Några år senare (2001) slog han igenom med dunder och brak med mangan Addicted to Curry.

Huvudpersonen i Addicted to Curry är godhjärtade skolflickan Sonezaki Yui. Hon brukar ofta ta hand om herrelösa hundar och andra djur. Så när hon hittar en man liggandes på gatan hjälper hon givetvis även honom. Mannen ifråga är Koenji Makito och är, visar det sig, en god vän till Sonezaki Yuis pappa. Pappan har dock lämnat landet för att lära sig förbättra sin matlagning och har lagt ansvaret på sin restaurant på Sonezaki Yui. Restauranten ligger nära konkurs men Koenji Makito bestämmer sig för att hjälpa till. Det visar sig att han är en fena på matlagning.

Mangan innehåller en del fakta om mat och matlagning. Det är förvisso Kazuki Funatsu som är manusförfattare/tecknare till mangan men Takeshi Morieda, i rollen som kulinarisk expert, hjälper till med bitar av manuset.

Jag ska villigt erkänna att jag är svag för matlagningsmanga som t.ex. Oishinbo av Tetsu Kariya & Akira Hanasaki, Yakitate Japan av Takashi Hashiguchi och Iron Wok Jan! av Shinji Saijyo. Matlagningsmanga brukar vara lagom knäppa, med full fart och mat-mangorna är dessutom fyllda med intressanta fakta. Addicted to Curry är inget undantag. Den är vältecknad och har ett fyndigt manus med lagom mycket fakta insprängt.

Mangan är pågående och dess primära målgrupp är män mellan 18 år och 30 år.

Rekommenderas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0