Eyeshield 21 av Riichiro Inagaki & Yusuke MurataDenna manga finns än så länge bara på engelska.

Yusuke Murata började sin karriär som assistent åt Takeshi Obata (mannen bakom de fantastiska Death Note och Hikaru No Go). Men nu står han alltså på egna ben och har inlett ett samarbete med manusförfattaren Riichiro Inagaki (som även gjort Any number of times on the 13th of June, Square Freeze och LOVE LOVE Santa). Samarbetet blev lyckat och duon har gjort succé med sportmangan Eyeshield 21.

Huvudpersonen i mangan är Sena Kobayakawa. I hela hans liv har han varit mobbad och därför utvecklat en enorm snabbhet för att fly sina plågoandar. När han nu börjar gymnasiet får kaptenen för det amerikanska fotbollslaget upp ögonen för Sena och hans nästan övermänskliga snabbhet. Till sist bestämmer Sena sig för att testa sporten.

Mangan är fylld av knäppa och mycket originella karaktärer. Murata ser dessutom till att fylla varje liten del av serierutan med humor. Så det är mycket rolig och underhållande läsning. Visst, mangan är ganska lång så den blir lite utdragen. Men underhållande är det.

Eyeshield 21 har adapterats till både animé-långfilm samt animé-TVserie. Den finns även som TV-spel (flera olika för Nintendo DS och Wii men även Playstation 2) och samlarkort.

Mangan är komplett i 37 volymer.
Rekommenderas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0