Death Note av Tsugumi Ohba & Takeshi Obata

image131

Takeshi Obata som tecknat denna manga är även tecknaren till den fantastiska mangan Hikaru no Go. Denna gång har han lierat sig med manusförfattaren Tsugumi Ohba.

Death Note handlar om den uttråkade toppstudenten Light Yagami. En dag råkar han hitta en anteckningsbok som tappats av en lika uttråkad shinigami (dödsgud). Alla som får sina namn inskrivna i boken dör och Light bestämmer sig att använda anteckningsboken för att bekämpa ondskan. Men i och med att brottslingarna dör till höger och vänster engageras den skicklige detektiven L för att hitta mördaren. Allt medan shinigamin Ryuk intresserat följer händelseutvecklingen.

Mangan har lett till (som så ofta) en animé men även två icke-tecknade långfilmer (samt en som är under inspelning) och en roman. Ungefär tjugo miljoner exemplar av hela mangan Death Note har sålts bara i japan och mangan har 2006 nominerats till Best Manga på American Anime Awards. Jag förstår varför.

Death Note är en av de bästa mangaserier jag någonsin läst. Den är mycket vältecknad, spännande och har en oförutsägbar handling. Death Note är hur bra som helst och har en given plats på det välsorterade bibliotekets  engelska serieavdelning. Kom bara ihåg att Death Note är en vuxenmanga.

Den kommer att komma i 12 delar.
Rekommenderas varmt.

Kommentarer
Postat av: Julia

En av dem absolut bästa mangorna som finns! Jag älskar karaktärerna! Speciellt L och Light.

2010-11-04 @ 11:41:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0