Seriebiblioteket av Fredrik Strömberg



Denna faktabok antar jag att de flesta bibliotek redan känner till. Den är utgiven på BTJ förlag. BTJ är en förkortning för bibliotekstjänst och säljer medieprodukter samt informationstjänster och dess främsta målgrupp är givetvis bibliotek. BTJ ger bland annat ut sambindningslistor där all media som ges ut i Sverige recenseras. Dessa listor utkommer varannan vecka (och undertecknad recenserar serier i den). BTJ förlag ger ut böcker som främst vänder sig till dom som arbetar inom bibliotek och skola, men också till den litteraturintresserade allmänheten.

Fredrik Strömberg är kanske serie-Sveriges mest kända namn. Detta trots att han inte tecknar eller skriver manus till serier. Han är ordförande för Seriefrämjandet, en av redaktörerna för kulturtidskriften Bild & Bubbla, kursansvarig för Serieskolan i Malmö, serierecensent för Bibliotekstjänst, kulturjournalist och författare samt ansvarig för hemsidan www.sekventiellt.se. Han har även gett ut boken Manga! Japanska serier och berättarglädje samt medverkat i Manga - från Hokuasi till Dragonball.

Seriebiblioteket är en blandning av uppslagsverk och inspirationskälla för alla som vill veta mer om serier. Den tar upp kring 150 titlar som alla finns på svenska. Dessa serier är genreindelade under teman som avantgarde, deckare/thrillers, humor, relationer, SF/fantasy, spänning och action. Alla sorters serier finns repressenterade, även då manga.

Seriebiblioteket är en underhållande läsning som också förhoppningsvis kan ge tips till nya läsupplevelser. Det märks att Strömberg är påläst.

Rekommenderas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0