Wanted av Matsuri HinoFöljande manga finns än så länge bara på engelska.

I unga år jobbade Matsuri Hino i en bokhandel. Nu finns istället hennes böcker i de flesta bokhandlar som har manga (i alla fall bokhandlar som har manga på engelska). Efter att ha gjort mangaserier som Toraware no Minoue och MeruPuri slog hon igenom på allvar med Vampire Knight. Nu har hon kommit på engelska med sin nya manga Wanted.

Mangan är en piratserie. Den handlar om Armeria som, genom att lura alla runt omkring henne att hon är en pojke, tar sig ombord ett piratskepp. Detta eftersom hon tänker hämnas på kapten Skull eftersom denne kidnappade hennes första och enda riktiga kärlek. Kapten Skull är en arrogant och våldsam man, men är samtidigt en riktig tjejtjusare, och olyckligtvis inser han att Armeria är en kvinna. Intrigerna kan börja.

Det märks att Matsuri Hino tidigare gjort Vampie Knight. Wanted har en liknande stämning men står ändock på egna ben. Skillnaden är inte bara att det tidigare var blodtörstiga vampyrer och nu blodtörstiga pirater. Teckningarna är välgjorda och handlingen intressant och engagerande. Men precis som fallet är i hennes böcker kan det ibland vara lite svårt att skilja personerna åt eftersom dom är tecknade så lika. Men boken är så pass intressant att det inte gör så mycket.

Mangans primära målgrupp är flickor från 13 år men jag vågar nog påstå att även grabbar får ut mycket av den.
Den är komplett i 1 volym
Rekommenderas.


Kommentarer
Postat av: johanna

bara lite snabb redigering; Wanted kom ut för Vampire Knight! ( I Japan)

2009-06-10 @ 00:00:09
URL: http://wackoam.blogg.se/
Postat av: Mangabibliotekarien

Där ser man. Jag följde den engelska utgivningen och blev visst missledd. Tack för infon. Då kanske jag kan skriva om meningen i inlägget till "Det märks att hon tidigare gjort wanted eftersom Vampire Knight har en liknande stämning

2009-06-10 @ 12:29:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0