Vampire Knight av Matsuri HinoDenna manga finns än så länge bara på engelska.

Matsuri Hino var från början föreståndare till en bokhandel innan hon bestämde sig för att finnas i bokhandlar på ett helt annat sätt, d.v.s. i bokform. Vilket hon lyckades med relativt snabbt, bara nio månader efter att hon bestämde sig för ett karriärbyte blev hennes första verk, Kono Yume ga Sametara publicerat i den japanska tidningen LaLa DX. Hon slog igenom med serierna Toraware no Minoue och MeruPuri. Men hennes största succé hittils är Vampire Knight som även  finns även som CD-bok i japan.

Vampire Knight handlar om Yuki Cross som tillsammans med sin kompanjon Zero arbetar på Cross-akademin. Det är dock en mycket speciell skola, på dagarna går vanliga mänskliga elever där, men på nätterna fylls den av vampyrer som går i nattskola. Yukis och Zeros uppdrag är att se till att ingen kommer till skada i skymningen, när de båda grupperna byts ut. Zero föraktar vampyrerna medan Yuki fascineras av dem (särskilt en av dem). Kanske på grund av att Yuki tio år tidigare räddades undan en vampyrattack, vilket hon inte längre minns.

Mangan är i skrivande stund inte färdig kommer att utkomma i minst nio delar. Den riktar sig främst mot tonårsflickor som gillar vampyrer och goth. Den är vältecknad, även om huvudpersonerna i mitt tycke ser för likadana ut. Det är något jag brukar ha problem med i viss shojo-manga (tjejmanga). Men handlingen är spännande och oförutsägbar. Det är en bra blandning av thriller, romantik och goth. Gillar man sånt får man sitt lystmäte här.

Den rekommenderas

Kommentarer
Postat av: Christin

Vampire knight är en av de bästa mangaseriena jag läst på länge! synd bara att den inte finns på svenska då den blir allt mer populär bland yngre generationer.

2008-11-19 @ 10:56:38
URL: http://arcticstorm.blogg.se/
Postat av: emma

vet någon om den kommer att komma på svenska med?

för tycker att den animen är jätte bra skulle vilja läsa böckerna med ^^

2009-11-05 @ 21:46:03
Postat av: Mangabibliotekarien

Det ser mörkt ut för er som vill läsa Vampire Knight på svenska. Inget förlag har visat något intresse och i dessa nedskärningstider ser det inte så lovande ut. Tyvärr. Så det blir nog engelska som gäller.

2009-11-06 @ 13:28:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0