Wolf´s Rain av Toshitsugu Iida & Keiko Nobumoto

image176

Oftast börjar en serie som manga för att därefter bli animé (mangafilm). Wolf´s Rain gjorde tvärt om och skapades som animé. Skaparna bakom animén var animéstudion Bones (som även ligger bakom animéversionen av fantastiska Fullmetal Alchemist) och Keiko Nobumoto (som gjort den magnifika animélåmgfilmen Tokyo Godfathers). Eftersom animén av Wolf´s Rain blev populär gjordes en mangaversion av den. Mannen bakom mangan är Toshitsugu Iida. Mangaversionen, som är i två pocketdelar, skiljer sig åt från animén. Början är mer eller mindre identisk men mangan har egna sidohistorier samt ett annat slut.

Mangan har tidigare funnits på svenska i den nu nedlagda tidningen MangaMania. Den första pocketdelan har gått där, dock inte den andra.

Wolf´s Rain handlar om, som titeln antyder, vargar. Närmare bestämt fyra sådana. Människorna i denna serie tror att alla vargar dog ut för 200 år sedan. Men detta stämmer givetvis inte utan vargarna lärde sig att mentalt dölja sin skepnad. De ser ut i stället som människor och kan röra sig fritt bland dem. En av dessa vargar är den vita vargen Kiba vargen som följer doften av lunablommor. Dessa blommor ska, enligt de uråldriga sägnerna, leda vargarna till deras eget paradis. Lunablommans doft leder dem i själva verket (kanske) till en annan plats som inte alls har någonting gemensamt med paradiset.

Wolf´s Rain är, som är så vanligt i manga, en vältecknad serie. Den vinner även på att den är så kort. För mangan i sig är inte så speciell. Förvisso är den inte dålig men den är absolut inte något mästerverk. Dystra framtidsvisioner med desillusionerade hjältar har jag läst/ sett många gånger förut. Men en regnig dag ger Wolf´s Rain ändå (tillräckligt) god underhållning.

Rekommenderas därför (med viss tvekan).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0