Fullmetal Alchemist av Hiromu Arakawa

image141



Fullmetal alchemist tagit världen med storm. Den finns som manga, TV-serie, film, spin-offserier och som TV-spel. Kvinnan bakom världssuccén heter Hiromu Arakawa .

Mangan handlar om bröderna Edward och Alphonse Elric som med hjälp av alkemi försöker återuppväcka sin döda mor, något som enligt uråldriga alkemiregler är strängt förbjudet att göra. Dessvärre misslyckas dom och blir skadade för livet. Elric blir av med sin ena arm och ena ben men det är Alphonse som råkar mest illa ut. Hans själ binds till en gammal rustning. Flera år senare jobbar bröderna som statliga alkemister men deras egentliga mål är de vises sten som sägs kunna bota de båda alkemisterna. På vägen mot de vises sten råkar bröderna givetvis ut för en massa äventyr och ondsinta typer som också vill åt stenen. 

Vi läsare bjuds på ett fartfyllt, underhållande äventyr. Att teckningarna dessutom är välgjorda ökar bokens sympatiska intryck. Mangan marknadsförs som en typisk Shonenmanga, d.v.s. manga som passar bäst för pojkar i tidiga tomåren. Fast jag ser nog Fullmetal Alchemist som en allåldersmanga som passar vuxna som barn, pojkar som flickor.

Denna manga rekommenderas varmt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0