Kajika av Akira Toryiama

image15

Jag tror att de flesta vet vem Akira Toryiama är. Han är mannen som blev känd över hela världen då han skapade Dragon Ball. Efter att ha avslutat succen har Toryiama trappat ned i sitt skapande. Han har gjort några strömangor. Kajika är en sådan. Den finns i en avslutande pocket (alltså finns bara i en del, till skillnad från Dragon Ball som finns i 42 delar).

Huvudpersonen i Mangan är Kajika. I sina unga år var Kajika ett elakt barn som gärna gjorde hyss. Busstrecken blev grövre och grövre tills han en dag dödade en räv. Rävens ande kastar en förbannelse över Kajika och han blir till en viss del en räv själv. För att bryta förbannelsen måste han rädda livet på tusen levande varelser. Detta leder den unge Kajika till en hel del äventyr.

Kajika är milsvida bättre än Dragon Ball. De gubbsjuka sexskämten som var så vanliga i Dragon Ball är nästan helst borta här. Handlingen är finurlig och Toryiamas teckningar är som vanligt välgjorda. Enda nackdelen är att Kajika är lite kort. Det går lite för snabbt. Mangan skulle ha vunnit på att vara i åtminstonde ett par delar till. Men den ger god underhållning och rekommenderas därför.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0