Dragon Ball av Akira Toryiama

image68          image69

Jag antar att det är svårt att ha missat Dragon Ball-seriens succé över hela världen. Lite förenklat kan man påstå att Dragon Ball gjorde mangan populär i Sverige.

Serien handlar om Son-Goku. I början av den 42 nummer tjocka serien är han en liten naiv pojke (dock med en svans) men allt eftersom serien håller på växer han upp. Han får både vänner och fiender, varav alla på något sätt är ute efter de sju drakkulorna. Samlar man alla sju får man sin önskan uppfylld.

Serien blev som sagt en enorm succé men betyder det att den är bra? Nja. De första 20 delarna är medryckande och spännande. Däremot innehåller den en hel del tvivelaktiga sexistiska skämt vilket gör den svår att rekommendera. De kvarstående 22 volymerna känns som tråkig utfyllnad. I mina ögon hör Dragon Ball till en av de sämsta mangaserierna som finns på svenska. Dock kanske man bör ha den på sitt bibliotek för allmännbildningens skull i och med att den är den kanske mest kända mangaserien i hela världen. Varning dock för Dragon Ball Z. Den är baserad på teveserien som är baserad på de 42 dragon ballböckerna och är om möjligt ännu sämre.

Kommentarer
Postat av: vollmar

DE är inte sant dragon ball ägeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer jätte mycket.

2009-12-22 @ 14:18:51
URL: http://vollmar.blogg.se/
Postat av: Mangabibliotekarien

Intressant och välformulerat inlägg. Jag tyckte som sagt att den "ägde" från början men blev utdgaren med allt för mycket slagsmål. Varför tycker du den äger?

2009-12-22 @ 15:31:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0