Ceres Celestial Legend av Yuu Watase

image142

Denna manga finns än så länge bara på engelska.

Ceres Celestial Legend är en manga i 14 delar av den mycket populära shojoförfattarinnan (tjejmangaförfattarinan) Yuu Watase. Watase är även kvinnan bakom de populära serierna Fushigi Yuugi (som finns på svenska), Absolute Boyfriend och Alice 19th.

Ceres Celestial Legend
handlar om Aya och hennes tvillingbror Aki. På Ayas 16-årsdag får hon en mummifierad hand som väcker oanade krafter i henne. Aya visar sig vara arvtagerska till ett mäktigt himmelskt väsen vilkt gör att hon då hon finner sig i trångmål förvandlas till himmelsjungfrun Ceres. Ayas familj planerar dock att döda Ceres via Aya.

Yuu Watase har många fans, även i Sverige. Det är lätt att förstå varför. Hon blandar äventyr, fantasy, lite skräck och romantik på ett effektivt och underhållande sätt. Teckningarna är välgjorda och layouten är inte så rörig som det brukar vara i shojomanga.

Nu hör inte jag till Watases största fans (förmodligen för att jag är ganska långt ifrån hennes vanliga målgrupp som är tonårstjejer) men jag inser ändå hennes seriers kvalitéer. Ceres Celestial Legend är god underhållning och rekommenderas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0