Fushigi Yuugi av Yuu Watase

image90

Shôjomangan (tjejmanga) Fushigi Yuugi är Watases största succé hittils. Mangan handlar om Miaka som tillsammans med sin vän Yui hittar den mystiska boken De fyra gudarnas rike på biblioteket. Vännerna sugs in i i boken och hamnar i en annan värld. Efter ett tag kommer de tillbaka till vår värld. Miaka kan dock inte glömma upplevelvelsen utan återvänder till den andra världen som är fylld av slavhandlare, banditer och soldater. Väl där anses Miaka vara den legendariska Prästinnan av Suzaku som profeterna menar ska komma från en annan värld för att rädda kungariket.

Temat är mycket vanligt, inte bara inom manga utan även inom den västerländska populärkulturen. Men det gör inte så mycket i och med att Fushigi Yuugi är så bra. Vi bjuds på ett fartfyllt underhållande fantasy-äventyr. Att teckningarna dessutom är välgjorda ökar bokens sympatiska intryck. Detta är mycket bra underhållning och serien rekommenderas.

Kommentarer
Postat av: carolina

låter som W.I.T.C.H. serien typ..?

2007-07-27 @ 13:23:49
URL: http://carolinabertilsson.blogg.se
Postat av: Daniel Gustavsson

Ja, det finns många serier som handlar om en eller flera som anses vara den/de utvalda och som inser att dom har en hel värld att rädda. W.I.T.C.H. har samma tema. Matrixfilmerna likaså. Ska jag jämföra Fushigi Yuugi med någon serie ligger Inu Yasha samt romanen Den oändliga historien" av Ende nära.

2007-07-27 @ 13:40:03
Postat av: Ronja

Jag tycker att Fushigi Yuugi är jättebra!

2007-11-11 @ 14:40:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0