Pinned av Yamila Abraham

image154

Denna manga finns endast på engelska.

Yaoi är en genre som handlar om mäns kärlek med män. Yaoi betyder också att målgruppen är vuxna (oftast kvinnor). Shonen-ai betyder att målgruppen är yngre (oftast kvinnor) vilket är liktydigt med att det inte är lika explicita sexscener som i Yaoi.

Yamila Abraham är ett känt namn i Yaoi-litteraturen. Pinned består av en pocket-del och utspelar sig i wrestlingvärlden. Wrestling (amerikansk fribrottning) är mest populär i USA och Japan.

Huvudpersonen i Pinned är den unge cruiserweightaren (lättviktaren) Synn som rekryteras till det största  wrestlingförbundet. Där träffar han sin barndomshjälte, wrestlingmästaren Renegade. Det visar sig att Renegade är homosexuell och halvt om halvt utpressar Synn till att ha samlag, annars kommer hans karriär att vara över innan den ens hunnit börja. Synn är attraherad av Renegade men illasinnade rykten om att Renegade tar in unga talanger och förgriper sig på dom förvirrar Synn.

Yaoi-manga sägs innehålla explicita sexscener men så explicita var det inte i denna manga. Inga könsdelar syntes. Däremot var handlingen intressant. Detta kan kanske bero på att jag är ett stort wrestling-fan och kunskap i denna underhållningsgren skadar nog inte läsningen av Pinned.

Teckningarna var spartanska men välgjorda. Och det är inget större fel på handlingen men jag finner den ändå svår att rekommendera. Homoerotisk wrestlingmanga är ganska smal och är man inte efter en manga om homosexualitet är nog Gravitation av Maki Murakami bättre. 

Rekommenderas inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0