Gravitation av Maki Murakami

image52

En i japan mycket vanlig genre inom manga är serier som handlar om manlig homosexualitet. Genren kallas för Shônen-ai. Både skaparna av Shônen-ai och deras publik är nästan uteslutande ung och kvinnlig.

Mangismo är ett förlag som publicerar manga och manhwa (manga från Korea) med syfte att bredda serieutbudet i Skandinavien. Detta genom att publicera serier i genrer som tidigare inte funnits översatta. Således har nu den första renodlade Shônen-ai kommit i svensk språkdräkt.

Gravitation handlar om Shuichi, en 18-åring som hoppas bli Japans nye rockstjärna. Men Shichis värld ställs på ända då han möter den mystiske författaren Eiri Yuki som han blir attraherad av.

Som jag skrev ovan är Shônen-ais publik i Japan mestadels unga kvinnor. I Sverige tror jag könet spelar mindre roll. Dock tror jag att Gravitation lockar en lite äldre publik, 15 år och uppåt. Mangan är hursomhelst på grund av sitt ämne ett välkommet tillskott. Dessutom är den vältecknad. Handlingen blir dock emellanåt väldigt såpoperaaktig. Men såpa till trots är det underhållande. Denna manga har sin givna plats i landets alla bibliotek.

OBS! Mangismo läggs ned. Följaktligen kommer det sista numret av Gravitation inte ges ut på svenska.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0