Manga Mania



Manga Mania är en av två mangatidningar på svenska. Tidningen är i svartvitt och läses från höger till vänster (detta för att avspegla alla japanska tidningar så mycket som möjligt). Förutom alla typer av populära mangaserier innehåller tidningen en språkskola, artiklar om manga och anime och utlottning av olika mangarelaterade prylar. Den utkommer med 10 nummer per år.

Den har nyligen lagts ner. Den sista serierna i den var School Rumble, GTO, Negima och Air-Gear. Tidigare serier som funnits i tidningen är Love Hina, Chobits, Power, Puppet Revolution och Blade of the Immortal (som togs bort för den ansågs vara för våldsam).

Egentligen är detta en bra tidning. Den innehåller mycket riktigt några av japans mest populära serier. Detta gör den ojämn, på ett mycket intressant sätt. Den innehåller allt från harmlösa ungdomsserier till vassa vuxenserier. Detta gör den svår att ha på ett bibliotek i och med att innehållet varierar så kraftigt. Vissa serier är inte alls till för barn medan andra har barn som målgrupp.

I Japan är detta vanligt. Tanken är att alla ska hitta en serie som passar i samma tidning. I Japan köper man en tidning (mycket billigare än här för övrigt) läser sin/sina favoritmanga och slänger sedan tidningen. Är man riktigt förtjust i serien köper man den sedan som pocket. I Japan läser dessutom alla åldersgrupper manga vilket tyvärr inte är så vanligt i Sverige. Allt detta gör dock Manga Mania till en splittrad och märklig tidning med Svenska ögon. Har man som mig barnasinnet kvar men också gillar vuxenserier är detta en fantastisk tidning. Dock innehåller den bilder som kan uppröra vissa besökare på ett bibliotek. Jag kan därför inte helt och hållet rekommendera den för inköp.

Den 7 augusti 2007 får jag reda på att Schibstedförlagen lägger ned tidningen Manga Mania.

Kommentarer
Postat av: eldvind

http://komikamagasin.se/artikel/194/manga-mania-laeggs-ned
Tidningen Manga Mania upphör.

2007-08-07 @ 15:01:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0