GTO av Tohru Fujisawa

image148

Denna manga finns än så länge endast på engelska.

GTO gick i den numera nedlagda svenska tidningen MangaMania. Men vill man läsa hela mangan är man hänvisad till engelska (eller japanska förstås).

GTO är en förkortning på seriens egentliga titel Great Teacher Onizuka. Som så många populära mangaserier har GTO även blivit en populär animéserie (mangaTV-serie). Vad som inte är lika vanligt är att GTO även blivit en (icke-tecknad) såpopera med populäre Sorimachi Takashi i huvudrollen och en (icke-tecknad) långfilm. Dessutom har Fujisawa gjort två uppföljare till GTO som bägge utspelar sig före GTO. Dessa är Shonan Junai Gumi och Bad Company.

GTO handlar om 22-årige Onizuka Eikichi. Han är en riktig buse med hetsigt humör som hängt i skumma MC-gäng. Dessvärre är han oskuld och är desperat över att förlora svendomen. Han bestämmer sig för att bli den bäste läraren i hela världen. Detta för att kunna förföra studenterna. Men för att kunna bli en lärare måste han jobba som lärarpraktikant. Han hamnar i en tuff skola och får givetvis den värsta klassen där skolans värsta avskum härskar. Men han vet hur värstingarna fungerar i och med att han själv är en och slår tillbaka med samma mynt.

GTO var i mina ögon den bästa mangan i tidningen MangaMania och är den största orsaken att jag saknar tidningen. Den är tecknad i realistisk mangastil (gekiga). Dock är alla personer i den fula eller lite groteska. Serien är hysteriskt rolig, kanske den roligaste manga jag läst. Tänk dock på att det är vuxenhumor. Den är fylld av sex (och lite våld) och passar inte barn (och kanske inte heller ungdomar). GTO platsar dock mycket väl bland vuxenserierna och rekommenderas mycket varmt.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0