Who Fighter with Heart of Darkness av Seiho TakizawaDenna manga finns än så länge bara på engelska.

Tecknaren Seiho Takizawa är känd för sina realistiska mechateckningar. Alltså teckningar inom genren "stora pilotstyrda robotar". Några sådana finns dock inte med här. Här har han istället tagit Scienfe Fiction-genren och satt mitt i andra världskriget.

Who Fighter består av tre berättelser. Den sista är dock bara på ett par sidor.  Alla tre kallas för "Wierd War Stories". Titelberättelsen handlar om hur japanska piloter under andra världskriget upptäcker ett mystiskt ljusfenomen över landet. De tror att det är ett hemligt vapen utvecklat av amerikanerna och skjuter följaktligen ner en av dessa. Men det är betydligt mer komplicerat än så i denna Science Fiction-berättelse. Den andra manganovellen, Heart of Darkness är löst baserad på Joseph Conrads roman med samma nam (I mörkrets hjärta på svenska). Den handlar om en japansk soldat med uppdraget att avskeda en desertör som försöker skapa en ny civilisation mitt i Burmas djungel. Den sista berättelsen är för kort för att jag ska kunna berätta handlingen här.

Alla tre berättelser är mycket vältecknade. Seiho Takizawa är med rätta känd för sina realistiska teckningar. Hans manus brukar däremot ofta anses vara medelmåttliga. Bitvis håller jag med. Första berättelsen är en spännande historia som överraskar. Men Seiho Takizawas version på Conrads klassiker håller inte måttet. Läs hellre originalet (eller se filmen Apocalypse Now som ockå är baserad på Conrads klassiker och är bättre en det här). Mangaversionen kommer inte med något nytt, förutom att den är i mangaform. Den tredje berättelsen är underhållande men för kort. Den kunde gärna ha varit åtminstonde dubelt så lång. Men berättelsen Who Fighter är så pass underhållande att det räcker.

Rekommenderas utan att vara fantastisk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0