Dragonball EvolutionDVD-aktuella Dragonball Evolution upprörde varenda Dragonball-fan världen över när den gick på bio. Den har ansetts vara en av de sämsta filmer som någonsin gjorts. Nu är den som sagt DVD-aktuell och finns även med biblioteksrättigheter. Men är den så dålig som ryktet säger? Ja, det är den!

Nog för att det borde vara svårt att göra en film (1h25min) baserad på 42 böcker. Dessutom är inte Dragonball mangan egentligen så bra. Men de livfulla karaktärerna gör att man som mangaläsare sveptes med. Det var svårt att inte låta sig charmas av Dragonball, trots att stora delar av mangan var ganska dåliga. I filmen har de mångdimensionella karaktärerna blivit endimensionella. Men en bättre film än det här hade jag väntat mig. Inte ens den legendariske skådespelaren Chow Yun-Fat lyckas blåsa liv i sin karaktär. Dessutom har manusförfattarna ignorerat det mesta av originalberättelserna och hittat på eget (här går Son-Goku i high school och är mobbad). Fattade inte manusförfattaren att han skulle uppröra Dragonball-fansen om han ändarde så här mycket i berättelsen?

Jag konstaterade att Akira Toriyama var executiv producer. Vad han måste ha ångrat sig.

Jag tänker inte gå in i detalj över hur dålig denna film är. Det finns det så många som redan gjort. Tro allt dåligt ni hört om denna film och undvik den till varje pris.

Rekommenderas inte. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0