Hana-Kimi av Hisaya NakajoDenna manga finns än så länge bara på engelska (och japanska givetvis).

Kärt barn har många namn, sägs det. Mangan Hana-Kimi är också känd under namnen Hanazakari no Kimitachi e och For You In Full Blossom.

Hisaya Nakajo är en prisbelönt mangaskapare. Hon vann priset Outstanding Work award på artonde upplagan av Hakusensha Athena Newcomers' Awards. Detta för sin manga Manatsu no Hanzaisha. Bland hennes andra succéer kan nämnas Missing Piece, Sugar Princess och hennes hittills största framgång, Hana Kimi. Hon har också designat karaktärerna i Nintendo DS-spelet Duel Love.

Mangan handlar om unge Mitsuki som är ett stort fan av jämnårige höjdhopparen Izumi Sano. Hon bestämmer sig för att börja i samma skola som honom. Det visar sig att han går i en pojkskola, något som dock inte avskräcker driftige Mitsuki. Hon klipper av sig håret, köper en skoluniform och trixar med sina papper. Utklädd till pojke kommer hon in på skolan och lyckas till och med få dela rum med sin idol. Givetvis är det inte helt lätt att dölja för Izumi att hon egentligen är en tjej. Hjälp kommer dock från oväntat håll. 
   
Sägs vara en av inspirationskällorna till framgångsrika (och svensköversatta) mangan Power av Shizuru Seino.

Mangan är komplett i 23 volymer och dess primära målgrupp är flickor från 12 år. Hana-Kimi har adapterats som cd-bok samt en Taiwansesik dramaserie på TV. Likaså finns en japansk icke-tecknad TV-serie baserad på denna framgångsrika manga.

När man väl kommit över det faktum att huvudpersonen egentligen är en stalker (Mitsukis sjukliga beteende nämns inte utan tas med en klackspark av författarinnan) är serien riktigt underhållande. Den är vältecknad och fyndig. Stalkerbiten stör mig lite grann men jag är villig att förlåta den biten. Just eftersom mangan i övrigt ger så god underhållning.

Rekommenderas (även om Power är något bättre).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0