Culture Wise Japan av David Leaper (red)Denna faktabok finns än så länge bara på engelska.

Culture Wise Japan har undertiteln The Essential Guide to Culture, Customs & Business Etiquette. Undertiteln säger precis vad den här boken handlar om. Det är alltså en lättsam guide till hur Japan fungerar. Boken tar främst upp vad som skiljer Japan åt fråv västerlandet. Men boken tar också en titt på vad som är "japanskt". I boken kan man bland annat läsa om hur japaner ser på humor, barnuppfostran, attityd till utlänningar och så vidare. Boken beskriver hur sjukvård och liknande institutioner fungerar samt hur japansk populärkultur ser ut. Så manga och animé tas upp på flera stället. Det finns ett kapitel som tar upp kända japaner då bland andra animélegenden Hayao Miyazaki och mangalegenden Osamu Tezuka tas upp.

Culture Wise Japan är skriven på en lättfattlig engelska och har ett pedagogiskt och enkelt upplägg. Ska man besöka Japan, speciellt om det är för en längre vistelse är Culture Wise Japan ett måste att läsa innan.

Culture Wise är en bokserie som även avhandlar andra länder på ett liknande sätt, som bland annat Nya Zealand, Indien och Australien.

Rekommenderas.

Kommentarer
Postat av: Ninni

Hej!Undrar om du vet vad den "japanska vågen" har för betydelse?Hälsningar Ninni

2010-07-01 @ 20:53:00
URL: http://ninniandersen.webbpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0