Jackie Chan Adventures: Enter the Dark Hand av John Rogers, David Slack, Tomás Montalvo-Lagos, Anna Kernbaum & John LoDenna manga finns än så länge bara på engelska.

Jackie Chan är en kinesisk skådespelare, regissör och sångare. Han är mest känd för sina kampsportsfilmer med inslag av komedi.

En animerad TV-serie baserad på en fiktiv version av skådespelaren Chan lanserades år 2000. Jackie Chan Adventures blev relativt populär och höll på till 2005. 95 avsnitt fördelade på 5 säsonger blev det. Jackie Chan själv gjorde sin egen röst. Förlaget Tokyopop har lanserat så kallade cine-mangaversioner på serien. En cine-manga är serieböcker med bilder från TV-serien/filmen med pratbubblor ditsatta i efterhand och följer TV-seriens/filmens handling. Jackie Chan Adventures: Enter the Dark Hand är första delen.

Jackie Chan Adventures handlar om kampsportskunnige arkeologen Jackie Chan. Han hittar en mystisk sköld som de ondsinta Black Hand vill åt. Som bundsförsvanter har Chan (motvilligt) sin unge brorsdotter Feisty, sin vän och spion Augustus Black samt det virrige uppfinnargeniet Uncle. Handlingen påminner helt enkelt om en klassisk Jackie Chan-film där han spelar Indiana Jones.

Jag har hittills inte läst en cine-manga jag tycker om. Detta beror på att teckningarna är gjorda för rörlig film. I bokform blir de stela och tråkiga, precis som handlingen. Jackie Chan Adventures är inget undantag. Handlingen är mycket banal. Det som brukar utmärka Jackie Chans verk, oavsett om det är i tecknad form eller inte, är de fantastiskt koreograferade humoristiska slagsmålen. Boken är fylld med sådana slagsmål men i detta format blir heller inte slagsmålen roliga. Vilket gör att cine.mangavversinen av Jackie Chan Adventures faller platt till marken.

Mangan är pågående, men allt pekar på att den inte kommer att fortsätta.
Rekommenderas inte

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0