The Ring 1 av Misao Inagaki och Hiroshi TakahashiDenna manga finns än så länge bara på svenska.

The Ring var från början en roman skriven av den japanske skräckmästaren Koji Suzuki. Romanen har sedan adapterats till en framgångsrik japansk skräckfilm som skrämde människor världen över. Den filmen fick även en amerikansk remake (med bl.a. Naomi Watts) som var riktigt välgjord. Populariteten av de ring gjorde att flera olika typer av uppföljare kommit, både som film och som romaner. Och givetvis som manga.

Den här mangan är alltså baserad på den första romanen. Hiroshi Takahashis manus följer romanen troget, kanske för troget. För den som läst romanen eller sett filmen tillför inte den här mangan något. Dessutom är Misao Inagakis teckningar ganska tråkiga och stela. Som läsare känner man inte alls den läskiga stämningen som finns i både romanen och filmen. I mangauppföljaren, the Ring vol 2, görs teckningarna av MEIMU som tecknar betydligt mer suggestivt.

Det finns fyra mangavolymer i the Ring serien. Men dessa är fristående på samma sätt som romanerna/filmerna och kan läsas separat.

Rekommenderas inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0