Kvarnby serierDetta är Malmö serietecknarskolas årsbok. Den innehåller alster från både förstagångseleverna, andragångseleverna samt tre som gått kreativt friår.

Den här typen av album har nästan alltid ett mycket ojämnt innehåll. Men det är egentligen inte så konstigt utan ska egentligen vara på det viset. Så väl teckningsstilen som manuset varierar kraftigt i stil och genre. Vissa medverkande har valt att teckna i den så kallade mangastilen, andra inte. Men det finns en hel del läsvärt.

Vissa av serietecknarna i detta album kommer vi garanterat att se mer av i framtiden. Andra inte. Några, som Nanne Johansson och Åsa Ekström har vi redan hört lite kring. Johansson gav ut underhållande albumet Fulheten i år. Eriksson har illustrerat hybridmangan Stall Norrsken och kommer snart med mangan Sayonara September.

Men sådana här typer av serier är alltid intressanta, ojämnheten till trots. Givetvis har dylika böcker sin givna plats på varje välsorterat bibliotek. Boken delas ut gratis på evenemang som Bokmässan i Göteborg och SPX i Stockholm varje år, samt Komiks.dk i Köpenhamn och I Seriernas Värld i Malmö de år de går av stapeln. Man kan även beställa boken om man skickar 20 kronor till serietecknarskolan (Kvarnby Folkhögskola, Industrigatan 4, 212 14 Malmö) för porto. Lägger man med sin adress kommer boken hem till dig.

Albumet rekommenderas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0