Ghost Hunt av Shiho InadaDenna manga finns än så länge bara på engelska.

Mangan Ghost Hunt är baserad på ungdomsromanserien Akuryou Series av Fuyumi Ono. Efter att de populära böckerna gjorts om till en radioserie adapterades de även till manga av mangaskaparen Shiho Inada. Mangan har i sin tur gjorts om till animé.

Ghost Hunt handlar om Shibuya Psychic Research, som är ett team som löser fall med övernaturliga inslag. Teamet leds av den unge, vackre men arrogante Kazuya Shibuya. En annan huvudkaraktär i mangan är Mai. Hon jobbar som administratör för teamet och är i hemlighet förälskad i Kazuya Shibuya. Handlingen i övrigt går i grova drag ut påatt teamet blir lejda och löser sedan fallet. Det kan vara ett förfallet hus där det kanske spökar, mystiska övernaturliga olyckor som intraäffar på en skola eller en kyrka där det finns en ande som bara attackerar barn.

Teckningarna i Ghost Hunt är välgjorda. Handlingen är i grova drag helt okej. Men berättelserna blir lite utdragna. Det är helt enkelt "för mycket snack och för lite verkstad". Jag har inget problem med dialogbaserade serier men i detta fall tillför dialogen sällan något för handlingen. Det blir alltså lite för pratigt och segt. Det är synd, för grundidén är underhållande.

Mangan är pågående och den primära målgruppen är tjejer från 13 år.
Rekommenderas inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0