RA-I av Sanami MatohSanami Matoh är en mycket populär mangaskapare i Japan som sakta men säkert börjar bli omtyckt även i väst. Hennes hittills största succé är Fake men har även gjort de populära mangaserierna Until the Full Moon, By the Sword och RA-I.

RA-I handlar om privatdetektiven Al Foster. Han får 13-åriga Rai Spencer som klient. Rai är den yngste sonen i en miljonärsfamilj. Han är ett barngeni men dessvärre en besserwisser. Dessutom kan Rai knocka vem som helst i hans väg med hjälp av telekinesi. Rai anlitar Al Foster för att få reda på vem som har försökt döda honom upprepade gånger den senaste månaden.

RA-I är med mangamått mätt en kort serie. Den är komplett i en volym.

Mangan är speciell. Egentligen är det en kärleksmanga. Men kärleken är kryddad av en detektiv-gåta samt övernaturliga inslag. Det gör att mangan blir lite spretig. Speciellt med tanke på att den är så kort. Jag brukar gilla korta mangaserier men RA-I skulle ha vunnit på att ha varit lite längre. Men trots det är den också underhållande och Sanami Matohs teckningar är mycket välgjorda. Sammanfattningsvis är den inte fantastisk men väl värd att läsa.

Dess primära målgrupp är från 13 år.
Rekommenderas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0