Angel Densetsu av Norihiro Yagi



Denna manga finns än så länge bara på engelska.

Norihiro Yagis karriär började med en skräll genom att han vann 32nd Akatsuka Award med sin allra första manga Undeadman. Hans senaste verk, Claymore, har rönt mycket uppmärksamhet. Men hans hittils allra största succé är dock Angel Densetsu. 

Huvudpersonen är Seiichirou Kitano, en mycket timid och godhjärtad ung man som helst av allt vill hjälpa sina medmänniskor. Dessvärre har han ett ansikte som gör att han ser fruktansvärt ond och farlig ut. Alla blir rädda för honom och gör att han alltid är ensam. Han hoppas det ska bli bättre då han byter skola. Men första dagen hamnar han i bråk med skolans ligister som, enbart på grund av hans utseende, får för sig att han är tuffare än dom och vill ta deras plats som skolans inofficiella ledare. 

Angel Densetsu hör till det roligaste jag någonsin läst . Handlingen är mycket dråplig och teckningarna harmonierar väl. Och ja, Seiichirou Kitano ser verkligen otäck ut. Vill ni ha er ett gott skratt blir det inte mycket bättre än så här.

Lite intressant är att mangan Claymore som Norihiro Yago gjorde efter den här inte är humoristisk alls utan helt annorlunda.

Rekommenderas varmt.

Den är komplett i 15 volymer. 

Kommentarer
Postat av: Kromgol

Njae, verkar inte så värst intressant <.<

2009-04-23 @ 23:58:15
URL: http://www.manganation.se
Postat av: angabibliotekarien

Du skulle bara veta :)

2009-04-25 @ 18:49:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0