Poison Candy av David Hine och Hans Steinbach



Följande manga finns än så länge bara på engelska.

David Hine är en veteran i seriebranschen och har skrivit manus till ett otal serier. Bland de mest kända han arbetat med är X-men, Daredevil: Redemption och Spawn: the Armageddon collection.

Hans Steinbach är en tyskfödd serietecknare som i unga år rest världen runt med sin familj och bott i bland annat Syrien, Frankrike, Kanada, USA och Libanon. Han tecknar i så kallad mangastil och i och med mangans segertåg världen över marknadsförs hans serier som manga. Hans största succé hittils är A Midnight Opera men samarbetet med Hine har gjort att Poison Candy kan bli en ännu större succé.

Ska man vara petig är Poison Candy ingen renodlad manga men den marknadsförs som en sådan (kallas även world manga) och är utgiven av förlaget Tokyopop som mestadels ger ut manga. Men det spelar ingen roll vad en serie kallas för om den är bra. Vilket Poison Candy är.

Serien utspelar sig i en värld där ett virus infekterat en handfull tonåringar världen över. Detta har lett till att ungdomarna fått superkrafter, men har också förkortat deras liv. Givetvis försöker forskare hitta botemedel mot den dödliga sjukdomen. Mestadels för att ungdomarna tack vare sina superkrafter kan orsaka skada på sig själva och andra runt omkring. Dessutom vill vissa individer utnyttja tonåringarna som soldater.

Poison Candy är en blandning av klassiska amerikanska superhjäleserier och asiatisk manga. Blandningen är lyckad och serien känns fräsch och inte bara en variant av X-men eller Akira som man skulle kunna tro. Serien har en egen ton och är dessutom vältecknad.

Mangan ska utkomma i tre volymer och riktar sig till 15-åringar och uppåt.
Rekommenderas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0