Walking man av Jiro TaniguchiFöljande manga finns än så länge bara på engelska.

Jiro Taniguchi är en populär och väl ansedd mangaka (mangaförfattare) som har hållit på länge. Han debuterade 1970 med Kareta Heya. Några år senare inledde han ett samarbete med Natsuo Sekigawa som resulterade i flera mangaserier som City Without Defense, The Wind of the West is White och Lindo 3. Men deras mest populära manga blev trilogin Bocchan No Jidai som duon 1998 fick anrika priset Osamu Tezuka Culture Award för. Men Jiro Taniguchi har även haft stora framgångar utan samarbetet Sekigawa. Han har förärats Shogakukan prize för sin manga Inu wo Kau och gjort många uppmärksammade serier.

En av dessa är Walking man (Aruku Hito) som blivit internationellt uppmärksammad. Vilket är lätt att förstå eftersom det är en mycket säregen serie. Det är (nästan) helt utan text och har egentligen inte heller någon handling. Det handlar om en man som promenerar.

Trots att den inte handar om något mer är det en mycket läsvärd manga. Man blir tagen av stämningen i den.

Den är komplett i en volym.
Rekommenderas varmt.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Har du sett att Strömberg rekommenderar Ice Wanderer & Times of Botchan, men inte den här? Ice Wnaderer är ju en bagatell, och detta ett mästerverk!

2008-10-23 @ 20:29:38
Postat av: Mangabibliotekarien

Du tänker på boken "mangabiblioteket". Där är nog felet mitt eftersom jag hjälpt till med urvalet av bra manga på engelska. Till mitt försvar hade jag inte hunnit läsa Walking man då.

2008-10-24 @ 08:40:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0