Grimms manga av Kei IshiyamaKei Ishiyama är en japansk mangatecknare som flyttat från asien och numera bor och verkar i Tyskland. Och nu kan vi läsare ta del av Kei Ishiyamas verk även på svenska.

Grimms manga är en "mangafiering" på fem av bröderna Grimms klassiska gamla sagor. Den första mangavarianten boken erbjuder är på Rödluvan där rödluvan och vargen istället verkar bli ett kärlekspar. Sedan kommer en mangavariant på Rapunzel där den långhåriga skönheten denna gång är en man. I Hans och Greta är det inte häxan eller styvmodern som är den största "boven". Istället är det Hans narcissism som splittrar familjen. Sagan De tolv jägarna är dock rätt likt originalet medan sista mangasagan, De två bröderna, är gjort som ett klassiskt manga-fantasyäventyr.

Grimms manga är vältecknad. Dock är innehållet lite ojämnt. Vissa mangavarianter är mycket läsvärda, som Rödluvan och De två bröderna. Dessvärre är alla inte lika läsvärda och Rapunzel känns riktigt tråkig. Men det positiva överväger trots allt. Speciellt om man, som jag, kan sina sagor. Helheten ger god underhållning. 

Grimms manga kommer inte att bli en längre mangaserie utan serien är avslutad i och med denna pocket. Den passar yngre mangaläsare, från ca. 8 och uppåt.

Rekommenderas.   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0