Leather nun and other incredible strange comics av Paul Gravett & Peter Stanbury



Följande bok finns än så länge bara på engelska.

Paul Gravett har arbetat med att sprida seriemediet i över 20 år som redaktör, journalist, författare med mera. Han har skrivit flera faktaböcker om serier. En av hans mest kända faktaböcker torde vara Manga: sixty years of japanese comics. Här har han samarbetat med Peter Stanbury som även han är erkänd för sitt faktaarbete om serier. Gravett och Stanbury har tidigare jobbat tillsammans med faktaboken Great British Comics.

Leather nun and other incredible strange comics är ett litet uppslagsverk som tar upp underliga och politiskt inkorrekta serier från hela världen. Varje verk tas upp på två sidor varav en sida är bilden på omslaget. Urvalet är godtyckligt och huvudsyftet är snarare att underhålla än att undervisa. Och underhållen blir man!

Författarduon har legat lågt med manga, för där finns det oerhört mycket knasiga serier. Urvalet är mestadels amerikanskt men annat finns också. En av mina favoriter är Regans Raiders där USA's dåvarande president Ronald Regan och vice president George Bush med flera genomgår ett militärt experiment och blir superhjältar (de ser ut som en blandning på Captain America och Rambo). En annan intressant serie är Hansi, the girl who loved the Swastika (från 1975). Titeln säger allt. Andra serier som boken tar upp är Barnyard of Fear, Chaplains at War, Amputee Love and Cannibal Romance. Fantastiska titlar eller hur?

Leather nun and other incredible strange comics är långt ifrån oumbärlig. Men den är mycket underhållande. Och lässugen blir man.

Rekommenderas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0