Steamboy Ani-manga av Katsuhiro Otomo

                 

Denna manga finns än så länge bara på engelska.

Steamboy är egentligen en populär animé. Steamboy ani-manga är mer eller mindre animéfilmen i bokform. Bilderna är ur succéfilmen av  Katsuhiro Otmo. Otomo ligger även bakom den fantastiska Akira (både animén och mangan) och anses idag vara en legend inom manga och animé.

Steamboy ani-manga handlar om Ray Steam som genom sin uppfinnande farfar får en metallkula. Dock verkar flera skumma grupper vara ute efter kulan, som innehåller en ny energi med kraft att försörja ett helt land. Unge Ray blir tvungen att använda den, inte bara för att bekämpa ondskan utan även för att återfå sin familj och rädda London från att gå under.

Det märks att det är bilder ur en animé. Det blir inte alls samma driv i bilderna som om de skulle vara tecknade för en manga. Istället blir det just stillbilder. Det gör att albumet blir lite själlöst. Vilket är synd för historien är spännande. Men tempot blir för trögt. Och att jämföra den här med Otomos succé Akira är som att jämföra äpplen och päron. Se animén av Steamboy och läs Akira istället för den här.

Rekommenderas inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0