Medley Gold av Lisa Medin

image165

Medley är en äventyrsserie av svenske Lisa Medin som utkommer sporadiskt i fansinform.  Men nu finns även början på serien att köpa som bok.

Serien utspelar sig i en värld där musik är en mäktig och destruktiv kraft. Huvudpersonen är syntpoparen Axel som säger sig vara pacifist. Men likväl bär han på en jättestor synt. (Det är ungefär att jämföra med att en revolverman kallar sig för pacifist). Med syfte att komma till den legendariska staden Medley råkar Axel ut för en hel del äventyr på vägen.

Medin säger själv på sin hemsida att  Medley Gold är lika delar hysterisk parodi som hyllning till shounen (japansk pojkäventyrsgenre) och kan med fördel läsas av serieintresserade i alla åldrar. Jag är benägen att hålla med. Jag finner Medley Gold vara en mycket underhållande serie. Egentligen är serien en klassisk fantasymanga men istället för samurajsvärd slåss hjältarna med stora musikinstrument. Vilket är mycket underhållande att läsa och jag ser framemot att läsa mer. Därtill är den vältecknad.

Rekommenderas.

Se även Medins hemsida: http://www.lisamedin.com/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0