Prince of Tennis av Takeshi Konomi



Följande manga finns endast på engelska.

Sportmanga är en mycket populär genre i japan. Trots detta är det få sådana serier som översätts på engelska (för att inte tala om på svenska). Den enda som hittils finns på svenska är Power av Shizuru Seino. Fast den är inte en lika renodlad sportmanga som den mycket populära Prince of Tennis.

Prince of Tennis är en storsäljare i Japan och en riktig långkörare. I skrivande stund är den inte färdig men det finns över 30 delar. Den finns även som animé och i en hel massa TV-spelsvarianter. Prince of Tennis har även satts upp som musikal i Japan och musiken har sålts i miljoner.

Mangan handlar om 12-årige Ryouma. Han är så pass duktig på tennis att han väcker mycket uppmärksamhet och avundsjuka i skolans tennisklubb trots sin ringa ålder. Många äldre tennisspelare klarar inte av att förlora mot en 12-åring och missnöje och skadade egon jäser på skolan. Men det bryr sig inte Ryouma om, hans mål är att en dag vinna över sin far som är en tennislegend.

Som fallet är med de flesta sportmangorna behöver man inte vara intresserad av sporten i fråga för att gilla böckerna. Man dras med i handlingen i alla fall. På något sätt är det inte sporten som är i fokus i sportmangorna utan skismen mellan antagonister och protagonister, alltså den vanliga kampen mellan gott och ont. Det är lika spännande att se en kamp med tennisracketar som det är att läsa en kamp med svärd eller liknande. Skillnaden är egentligen inte så stor i mangavärlden.

Konomi har gjort en vältecknad och underhållande manga. Prince of Tennis är späckad med fart och fläkt, dock finns det lite romantik som på ett bra sätt emellanåt sänker tempot och låter oss läsare pusta ut mellan tennisbataljerna. Och gillar man tennis får man nog sitt lustmäte uppfyllt. Men som sagt, jag som är totalt ointresserad av tennis gillar den skarpt.

Rekommenderas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0