Stone av Sin-Ichi Hiromoto



Följande manga finns än så länge bara på engelska.

Förutom Stone är Sin-Ichi Hiromoto mest känd för att ha gjort en mangafierad version av Star Wars: The return of the Jedi.

Stone utspelar sig i en framtid där stora delar av jorden ödelagts. Nästan all grönska är borta och jorden är till stora delar täckt av sand. Men inte vilken sand som helst utan en sorts kvicksand som bokstavligt talar gör världen till ett hav av sand. I detta hav kretsar hiskeliga sandvalar. Då den unge Zizi råkar döda en gravid val blir hon förvisad från sin hemö och beger sig iväg på ett piratskepp. Det visar sig (givetvis) att Zizi bär på mstiska krafter och egenskaper.

Stone är annorlunda tecknad för att vara en manga. Hiromotos bilder är betydligt mer mörka och murriga än vad som är vanligt. Men när man väl sett sig mätt på de originella teckningarna finns inte mycket mer att se. Stone är en tråkig science fictionhistoria som inte engagerar. Den är fylld av referenser till annan science fiction-litteratur och filmer. Men det känns dessvärre inte fyndigt (jag brukar älska referenser) utan man påminns bara om annan litteratur/film som är mycket bättre.

Mangan är komplett i två delar och riktar sig gentemot en science fiction-intresserad vuxen publik.

Rekommenderas inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0