Fruits basket av Natsuki Takaya

image17

Mangan finns ännu bara på engelska. Däremot kommer den att komma på svenska i tidningen Shojo Stars.

Serien Fruits Basket är den mest sålda shojo-mangan (tjejmangan) i USA. Den har även sålt miljoner i Japan.

Mangan handlar om 16-åriga Tohru Honda. Hon har blivit föräldralös efter att hennes mamma omkom i en bilolycka. Hon vill inte ställa till med besvär för sin morfar (hennes enda kvarvarande släkting) så hon säger att hon ska bo hos en kompis. Men i själva verket så flyttar hon ut i skogen och bor i ett tält. För att försörja sig har hon olika ströjobb. En dag träffar hon sin klasskamrat Yuki Sohma. Då Yuki upptäcker att hon bor i ett tält bjuder han in henne att bo i hans stora hus och bo med honom och hans familj. Så småningom upptäcker Yuko att familjen Sohma är offer för en förbannelse. Varje gång någon i familjen Sohma blir kramade av det motsattsa könet eller blir väldigt nervösa så förvandlas dom till ett av de 12 djurens andar ifrån den Kinesiska zodiaken.

Fruits Basket har en underfundig rolig handling. Som så många Shojomanga är den lite rörig. Men det drar inte ner det trevliga intrycket. Den är vältecknad och underhållande. Rekommenderas. Se även http://www.fruits-basket.com/

Kommentarer
Postat av: Ronja

Du sa att serien bara finns på engelska, men det är inte riktigt sant! Eller kanske i bokformat, men det finns en ny tidning med tjejmanga som jag har läst och där är den här serien med: på svenska! Tack för ordet. :)

2007-09-13 @ 16:10:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0