Peach Fuzz av Lindsay Cibos & Jared Hodges

image122

Peach Fuzz är egentligen ingen manga om man ska vara genre-petig. Manga betyder egentligen japanska serier och Peach Fuzz är inte japansk utan amerikansk. Den är dock tecknad enligt den typiska "mangastilen" och är i Sverige utgiven på förlaget MegaManga (under B. Wahlströms).

Peach Fuzz är en mycket barnvänlig manga. Den handlar om nioåriga Amanda. Efter en hel del tjat får hon av sin mamma illern Peach. Dock måste Amanda själv ta hand om Peach och illern får heller aldrig bita någon. Peach visar sig dock ha varit en bortskämd illerprinsessa i buren på zooaffären. Hon vill tillbaka till sitt rike och kämpar med allt hon har för att kunna komma tillbaka.

Peach Fuzz är som sagt riktad gentemot yngre barn (kanske med fokus på flickor). Jag finner serien underhållande, finurlig och vältecknad. Men kommer den svenska mangaläsaren att bli besviken på Peach Fuzz i och med att den är för yngre än alla andra mangaserier i Sverige. Kanske. Men Peach Fuzz är en bra barnmanga och i och med att det är den första mangaserien för yngre rekommenderas den för inköp på landets bibliotek.

Se även författarnas hemsida. http://jaredandlindsay.com/comics-peachfuzz.html

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0