Museum Of Terror av Junji Ito

image134

Denna manga finns endast på engelska.

Ito inledde sin karriär med att 1987 vinna serieantoligin Nemuki's Halloween Monthly's årliga skräckmangapris, Umezu-priset, (uppkallat efter skräckmanga-legenden Kazuo Umezu). Därefter har Ito släppt ett antal skräckmangaserier. Flera av hans verk har även filmatiserats.

Museum of Terror är även känd under titeln Tomie. Mangan handlar om Tomie, en otroligt vacker flicka som går i High School. Hennes beundrare blir till slut så besatta att de mördar henne. Men gång på gång återvänder hon, ibland på de mest makabra sätt. Tomies blodiga äventyr har även filmatiserats.

Mangan är onekligen grotesk och absolut inte lämplig för barn. Museum of Terror är bitvis fyndig. Men groteskerierna tar över. Handlingen står tillbaka för blod och äckel. Även om Ito inspirerats av Umezu har han långt kvar till dennes finess inom skräckmangan. Rekommenderas inte.

Kommentarer
Postat av: Martin

Tomie är ett av Itos tidigaste verk och jag tycker att serien mest är långtråkig. Däremot tycker jag väldigt bra om Uzumaki, samt vissa av hans skräckserienoveller. En finns här:
http://pics.livejournal.com/kc_anathema/pic/00ekpk9k/g177

2007-11-19 @ 18:17:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0