Ranma 1/2 av Rumiko Takahashi

image67

Rumiko Takahashi kallas för mangans prinsessa. Hon är idag en av de mest populära serieskaparna i Europa, USA och Asien med över 100 miljoner sålda exemplar. En av hennes många succéer är Ranma 1/2.

Ranma 1/2 handlar om den unge Ranma som under en kampsportsträning med sin far ramlar i den förtrollade källan "Nyannichuan" ("den drunknade flickans källa") där en ung flicka drunknade för tretusen år sedan. Den som badar i denna källa förvandlas själv till flicka. Dock förvandlas man tillbaka till sig själv då man får varmvatten över sig. Men så fort man blir nedstänkt med kallt vatten antar man åter skepnaden av en flicka.

Ranma 1/2 är någonting ganska unikt. När serien börjar är galenskaperna ganska få och handlingen fokuseras mest på att introducera karaktärerna och etablera själva situationen för serien (som faktiskt inte förändras speciellt mycket under seriens gång), men ju längre den pågår blir allting bara mer och mer vansinnigt. Den innehåller bland annat uppgörelser i otaliga varianter, t ex kampsportstisdans, kampsportsbadminton och kampsportsuppvisningsgymnastik. Under seriens gång dyker flera karaktärer upp, som alla har något otalt med Ranma. Vissa vill gifta sig med honom, andra vill döda honom, och några vill både och.
Serien har gett upphov till flera filmer, två TV-serier, en musikal, en radiopjäs, musik, en framgångsrik popgrupp och flera datorspel.

Detta är en av de mest underhållande mangaserierna som finns på svenska och rekommenderas varmt. Den finns i 38 volymer. Till skillnad från många mangaserier är denna relativt könlöst inriktad och passar således bra för både killar och tjejer. Fungerar från 12 år och uppåt.

Kommentarer
Postat av: Julia

Den här mangan liknar inget annat som jag har läst tidigare, den är den bästa mangan som jag någonsin har läst!

2010-11-04 @ 11:33:44
Postat av: Erika

Tycker om det du skrev! Spännande att se lite sunda saker och inte bara det vanliga sakerna som man kan läsa om varenda dag. ;)

2010-12-01 @ 20:15:58
URL: http://jade.se/reseguide/phuket

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0