Mästerdetektiven Conan av Gosho Aoyama

Mästerdetektiven Conan 01                                          

Mästerdetektiven Conan handlar om sextonårige Shinichi Kudo, som är en mycket berömd detektiv. Han älskar kriminalromaner, och särskilt Sherlock Holmes av Sir Arthur Conan Doyle. När han befinner sig på ett nöjesfält tillsammans med sin flickvän Ran Mori, råkar han få syn på två svartklädda men, och de tvingar i honom ett gift. Istället för att döda honom gör giftet att han får en sexårings kropp. Han antar namnet Conan Edogawa (efter Conan Doyle) och letar han efter sina förövare. Han märker dock att ingen lyssnar på en sexåring så han manipulerar Rans lätt alkoholiserade pappa (som också är privatdetektiv). Tack vare Conan blir Rans pappa en större och mer känd detektiv trots att det är lille Conan som löser allt. Conans liv kompliceras ytterligare av att han är tvungen att bo hos Ran och hennes pappa, som absolut inte får veta att han är Shinichi Kudo.  

Jag gillar den här mangan väldigt mycket. Den är speciell så till vida att den är så tydligt inspirerad av västerländsk litteratur, främst då deckare med Sherlock Holmes i spetsen. Den är fylld med litterära hänvisningar, kan man sin Sherlock nickar man igenkännande. Den påminner överhuvudtaget väldigt mycket om de gamla Sherlock Holmes- novellerna. Den är inte heller det minsta sexistisk.

Den rekommenderas varmt för inköp.

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Jag håller med, mycket underhållande och läsvärd.

Läsaren uppmanas dessutom att försöka lösa brotten först. =)En sak bara, Ran är inte hans flickvän. De är vänner. I de flesta mangor tar det en väldig tid innan någon säger vad de känner...

2009-12-07 @ 12:42:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0