Keroro: grodan från rymden av Mine Yoshizaki

image70

Keroro av Yoshizaki är en renodlad humoristisk manga. Den handlar om Keroro Gunso som är en grodliknande varelse från yttre rymden. Hans uppgift är att ta reda på fakta om jorden för att sedan rapportera till invaderingsstyrkorna. Han nästlar sig in i familjen Hinata och blir god vän med syskonen Fuyuki och Natsumi. Saknta men säkert dyker det upp fler grodor från Keroros patrull.

Mangan publicerades första gången 1999 i Japan och blev snabbt populär. Förmodligen mycker på grund av att serien innehåller fyndiga referenser till andra mangaserier och övrig japansk populärkultur. Och visst är den rolig.

Dock lär man som västerländsk bibliotekarie vara medveten om att underkläder och naket uppfattas som mycket roligt i Japan. Alltså är det en del lätt sexistiska skämt. En del andra skämt går nog många västerlänningar förbi eftersom skämten anspelas på japansk populärkultur. Dessutom blir serien efter ett tag rätt enformig. Serien planeras att komma i elva volymer. Keroro har för övrigt fått sitt namn från det läte som grodor gör på japanska; "Kerokero". En manga man både kan ha och mista.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0