Sugar Sugar Rune av Moyoco Anno

image98

Sugar Sugar Rune handlar om två häxor. De har förklädda kommit till människornas värld för att tävla mot varandra. Den av häxorna som vinner flest pojkars hjärtan blir drottning i häxriket. De båda häxorna, Vanilla och Chocolat är egentligen goda vänner men inser att de nu är varandras rivaler.

Seriens målgrupp är unga kvinnor (8-12 år). Sugar sugar rune är mycket vältecknad. Den är inte heller lika rörig som många manga som vänder sig mot en kvinnlig publik. Betyder det att den är bra. Nja. Det är en umbärlig manga som förvisso ger god underhållning men den känns ändå lite för enkel och ytlig. Mangan blir lite tråkig. Den kan mycket väl köpas in till ett bibliotek men är inget måste i hyllorna.

Kommentarer
Postat av: Li Pettersson

Jag bara älskar Sugar Rune! Mangan är mycket bättre än animen. Varje avsnitt lär sig Chokolate eller någon annan i serien något värdefullt om vänskap, att vara sig själv, om ärlighet eller något liknande. Chokolates dragning till den mystiske Pierre går som en kittlande underström genom serien. Serien är genusproblematiserande då Chokolate uppför sig tvärtom mot hur populära flickor ska uppföra sig i Japan. För att vinna hjärtan börjar hon anpassa sig, men det blir bara fel när hon låtsas vara någon annan än sig själv...

2008-06-03 @ 18:04:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0