Basara av Yumi Tamura

image100

Yumi Tamura började sin karriär med att vara medförfattare på en rad shôjomanga (tjejmanga). Men sedan skapade hon Basara som blev en enorm succé i Japan. Nu släpps mangan på svenska i 27 volymer av förlaget Mangismo.

Handlingen utspelar sig i Japan i en nära framtid efter att en naturkatastrof ödelagt alla moderna byar. Landet har av härsklystna kungar delats upp i fyra regioner. Den unge Tatara anses vara ödets barn som ska befria landet från tyrannerna. Men då han blir mördad på order av den Röde Kungens män blir Tataras tvillingsyster Sarasa tvungen att i hemlighet ta hans plats. Detta händer samtidigt som Sarasa träffar Shuri. De två förälskar sig i varandra. Det unga paret anar inte att dom egentligen är dödsfiender. Shuri visar sig nämligen vara den röde kungen.

Serien låter som ett spännande fantasy-äventyr för unga (från 12 år). Dessvärre är den varken spännande, rolig, dramatisk eller på minsta vis underhållande. Basara består av tråkiga teckningar i en tråkig fantasyhistora man läst många gånger förr, fast bättre. Att Basara blev en sådan succé i Japan är för mig en gåta. Boken rekommenderas inte.

I och med att Mangismo läggs ned nu i slutet av 2007 kommer blir Basara inte att bli komplett på svenska.

Kommentarer
Postat av: Kree

Jag ser nog vad du gör :)
Keep up the good work!

2007-07-20 @ 20:08:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0