Manga mania: how to draw Japanese comics av Christopher Hart

image163

Denna bok finns endast på engelska.

Ytterligare en lärabok i konsten att teckna manga. Manga mania: how to draw Japanese comics tar upp hur man tecknar robotar, monster, mytiska väsen och annat som är vanligt i mangans universum. Hart tar upp både barn-, ungdoms- och vuxenmanga. Boken innehåller även teckningar från många kända mangaskapare. 

Christopher Harts böcker har sålts i närmare en miljon exemplar. Han ligger bakom en hel uppsjö av olika teckna manga-böcker. Den här är den mest grundläggande medan andra koncentrerar sig på en specifik del inom mangatecknande som t.ex. chibi-figurer. Hart själv är, som namnet kanske skvallrar om, en västerlänning. Han är själv kunnig serietecknare med erfarenheter från bland annat Blondie och Mad.

Det finns, som jag tidigare nämnt, en uppsjö mangatecknarböcker. Och i och med att det finns så många bra på svenska känns det inte nödvändigt att behöva vända sig till engelska böcker. Manga mania: how to draw Japanese comics är dock en bra och pedagogisk bok av en expert. Men den behövs som sagt inte (om den inte översätts på svenska förstås). Rekommenderas inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0